משלוח חינם בכל קניה

שיטות השתלה

רבים מקוראינו תוהים כיצד מתבצעת השתלת שיער. במאמר הקודם שלנו נתנו רקע כללי על התהליך – מומלץ לקרוא תחילה את המאמר הקודם כדי להבין את הרקע הכללי.

 

בקצרה, השתלת שיער מתחילה בחילוץ הזקיקים מאזורי התרומה השונים, באמצעות מחט חלולה הנקראת מיקרו מוטור פאנץ’. לאחר חילוץ הזקיקים ומיונם, יושתלו הזקיקים בשטחים הריקים בשיטות השתלה שונות. כיום ישנן שתי שיטות השתלה נפוצות, האחת היא שיטת ה-FUE והשנייה היא שיטת ה-DHI.

 

שיטת ה-FUE, ראשי תיבות של Follicular Unit Extraction, היא שיטת השתלה שבה המנתח מבצע פתיחה של תעלות בקרקפת באזור הקירח באמצעות להב חד וקטן לצורך השתלת הזקיקים. בכל תעלה יושתל זקיק באמצעות פינצטה, והכל באופן ידני, אחד אחד. השיטה מיועדת יותר למקרים שבהם יש שטחי התקרחות גדולים שצריך לבצע בהם השתלה ואין חשש לפגיעה בשיער קיים תוך כדי ההשתלה. השתלת שיער בשיטה זו, תמיד מתבצעת על ראש מגולח.

 

לסרטון הדגמה לחצו על הלינק הבא:

https://vimeo.com/268749979 (אופציונלי)

 

שיטת ה-DHI, ראשי תיבות של Direct Hair Inplant, היא שיטת השתלה שבה המנתח עושה שימוש במכשיר מיוחד הנקרא עט צ’וי (Choi Pen). העט מורכב ממחט חלולה ומחסנית בעלת מקום לזקיק אחד. העט מוחדר ישירות לקרקפת באזור המיועד, ובלחיצת כפתור הזקיק מוחדר אל התעלה שנפתחה. שיטה זו לכאורה נשמעת פשוטה יותר, שהרי העט פותח את התעלה ומחדיר את הזקיק בו זמנית. אולם, שיטה זו איטית יותר ומורכבת יותר הדורשת זהירות מירבית, ונסביר.

 

אחד ממאפייניה הבולטים של השיטה היא שהשיטה מתאימה יותר לאנשים בעלי דלילות כללית בשיער, ולא לאנשים בעלי שטחים חלקים לגמרי (אם כי השיטה הזו מיושמת לעתים גם וגם). כאשר ישנה דלילות כללית, קיים אינטרס רב לשמור על השיער הקיים ולהשתיל בין השיערות הקיימות את השיער החדש. כדי לעשות זאת, צריך לנהוג במשנה זהירות מבלי לפגוע בשיער הקיים. בהשתלה שכזו מדובר ב”לוחמה בשטח בנוי” של ממש.

 

הלהב החלולה של עט הצ’וי צרה יותר מהלהב שעושים בה שימוש כדי לפתוח תעלות בשיטת ה-FUE. לפיכך, בשיטת ה-DHI לעתים ניתן לבצע השתלה צפופה יותר. עם זאת, לא בהכרח מדובר בהשתלה צפופה יותר. כאשר השיטה מבוצעת על קרקפת דלילה ולא חלקה, השיער הקיים תומך בשיער המושתל ויחד הם מייצרים מראה מלא יותר. לאור העובדה שהלהב צרה יותר, הרי שגם ההחלמה מהפרוצדורה קלה יותר. כמו-כן, בשיטה זו לפעמים אין צורך בגילוח הראש לטובת ההשתלה.

לסרטון הדגמה לחצו על הלינק הבא:

https://player.vimeo.com/video/283389205

אופציונלי

 

אנקדוטה היסטורית חיה ובועטת: שיטת ה-FUT

שיטת ה-FUT ראשי תיבות של (Follicular unit transplantation) היא אחת משיטות ההשתלה הראשונות שפותחו. מדובר בשיטת ההשתלה הרבה יותר אגרסיבית, והיא הייתה השיטה הנפוצה ביותר עד לפני שנים בודדות. השתלה בשיטה זו מתבצעת גם היום במקומות שונים בעולם, אם כי התדירות שלה הולכת ופוחתת.

 

בגדול, השיטה כוללת ביצוע של חיתוך וניתוק רצועת עור מהאזור התורם העיקרי, הנושא עליו כמות מכובדת של זקיקים [איור]. לאחר שהרצועה הופרדה מן הקרקפת, הצוות הרפואי מפריד את יחידות השיער מן הרצועה שהוצאה, ואז, מבוצעת השתלה של היחידות באזור הקירח באמצעות פתיחה של תעלות והחדרתן באופן ידני.

 

שיטה זו פוגעת באיכות ההשתלה ממספר סיבות. ראשית, לא ניתן לבחור את הזקיקים המחולצים מבעוד מועד – מה שיש ברצועה – זה מה יש. אם הזקיקים לא איכותיים, כמובן שהדבר ישפיע על תוצאות ההשתלה. בנוסף, השתלים מושתלים כקבוצות ולא כיחידים, מה שפוגע באחידות, בזווית הצמיחה ובמרחק בין הזקיקים. כמו כן, לאחר הוצאת הרצועה, על המנתח לתפור את קצוות הרצועה ולסגור את הפצע. פעולה זו משאירה פס של צלקת.

 

שיטה זה, באופן אירוני, עדיין מבוצעת ועדיין יש מטופלים שעוברים אותה. כיום, השתלת שיער בשיטות הנפוצות היא פרוצדורה לכל כיס, ובמאמרים הבאים נדבר על איך בוחרים נכון מקום להשתלת שיער, לא לפני שנדבר על סיכויי ההצלחה של השתלת שיער. אהבתם את מה שקראתם? המשיכו לעקוב אחרינו לעוד תכנים

2
    2
    Remove
    שמפו מתנה
    1 X 0.00 = 0.00
    hesa
    דילוג לתוכן